Minister Mac Andrew spreekt Internationale Arbeidsconferentie van de ILO in Genève toe 

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, heeft deze week het belang van sociale rechtvaardigheid en Decent Work benadrukt op de 111e Internationale Arbeidsconferentie (ILC) in Genève, Zwitserland. Deze conferentie van de Internationale Arbeidsorganisatie, ILO, vond plaats van 5 tot 16 juni. De ILC kan worden beschouwd als het wereldparlement van de arbeid. De bewindsman sprak dinsdag de conferentie namens Suriname toe. 

Mac Andrew gaf in zijn toespraak aan, dat de regering ervan is overtuigd, dat ‘Decent Work’ absoluut noodzakelijk is voor het bevorderen van sociale rechtvaardigheid in Suriname. Hij zei, dat universele en duurzame vrede alleen kan worden gegarandeerd als deze is gebaseerd op sociale rechtvaardigheid. 

Op het gebied van de werkgelegenheid benadrukte de bewindsman de recente instelling van de commissie Ondernemerschap en Werkgelegenheid voor het Binnenland. Hij memoreerde als maatregelen op weg naar meer ‘Decent Work’ en sociale rechtvaardigheid, de certificering van 24 junior arbeidsinspecteurs eerder deze maand, het organiseren van verschillende sensibiliseringssessies over de arbeidswetgeving, de inwerkingtreding van de nieuwe wetten over gelijke behandeling en geweld en seksuele intimidatie in oktober 2022, de oprichting van de Commissie Inclusieve Arbeidsmarkt en de eerste historische uitkeringen van het ouderschapsverlof door het Fonds Voorzieningen Ouderschapsverlof in mei 2023. 

Minister Mac Andrew ging ook in op de hoge bosbedekking en ontbossing van Suriname en het feit dat het land behoort tot de 3 koolstof-negatieve landen in de wereld. Ondanks dat is Suriname, volgens hem, kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering, met name zeespiegelstijging. Hij onderkende het belang van de duurzame sociaal rechtvaardige milieutransitie. Fatsoenlijke groene banen en nieuwe technologieën spelen volgens hem daarin een belangrijke rol.

error: Kopiëren mag niet!