Fidelia Graand Galon en Kenrich Cairo bekroond tot traditionele ambassadeurs Chamba volk in Ghana

Surinamers Fidelia Graand Galon, buitengewoon en gevolmachtigd ambassadrice van Suriname in Ghana, en Kenrich Caïro hebben beide een traditionele erkenning ontvangen van het Chamba volk in Ghana. Tijdens de periode van de slavernij zijn Chamba volkeren naar Suriname gebracht. De twee Surinamers zijn geëerd voor de erkenning en waardering voor het verhaal van de Chamba. Zij zullen als vertegenwoordigers van het Chamba volk fungeren in Suriname. Dit is een niet-gouvernementele aangelegenheid geweest, waar de traditionele ambtsdragers de twee personen hebben ge-eerd. 

Graand-Galon draagt Suriname op een waardige manier uit op het Afrikaans continent en dat is niet onopgemerkt gebleven in Suriname. Op social media wordt veel lof uitgesproken voor de Surinaamse diplomaat. Zij ontving eerder ook een onderscheiding tijdens de 5e Ghana Industry CEO Awards. 

Graand-Galon werd in Moengo geboren en is sociologe, welzijnswerkster en diplomaat. Zij is mede-oprichtster van het Marron Vrouwen Netwerk. Van 2007 tot 2015 was ze ambassadrice in Trinidad en Tobago, vanaf dit jaar is zij in Ghana. Tijdens de verkiezingen van 2020 was ze verkiesbaar voor de ABOP. Na de verkiezingen circuleerde haar naam zelfs als mogelijke vicepresident van ons land. 

error: Kopiëren mag niet!