Blijf bloed doneren!

De Nationale Bloedbank van het Surinaamse Rode Kruis heeft nog altijd behoefte aan bloeddonoren. Op 14 juni wordt jaarlijks Wereld Bloeddonordag herdacht: een dag om dankbaarheid te tonen aan alle bloeddonoren die levens redden en de gezondheidszorg ondersteunen. Het Surinaamse Rode Kruis is al jarenlang actief in ons land op humanitair gebied. Het Rode Kruis biedt EHBO-trainingen voor individuen. 

Een belangrijk aspect van het Surinaamse Rode Kruis is de Nationale Bloedbank van het Surinaamse Rode Kruis (NBB). Er is nog altijd behoefte aan bloeddonoren. Er wordt een beroep gedaan op de samenleving om bloed te doneren aan de Nationale Bloedbank. “Helaas zien wij dat onder andere bij de NBB (Nationale Bloedbank) de aanloop van bloeddonoren afneemt. In de ziekenhuizen is er sprake van wachtlijsten voor bloedproducten. Ben jij bloeddonor ? Kom dan gauw langs en red levens werd eerder al aangegeven. Indien personen bloed donor willen worden dan kunnen zij contact opnemen met het Surinaamse Rode Kruis gevestigd aan de Gravenberchstraat 2. 

Eerder gaf in gesprek met Dagblad Suriname Elinor King, algemeen coördinatrice bij de Nationale Bloedbank van het Surinaams Rode Kruis te kennen, dat de optimale ondersteuning vanuit de samenleving is vereist om de vraag naar bloed te kunnen garanderen. Het Surinaamse Rode Kruis doet een beroep op de samenleving om bloed te doneren. 

140 bloeddonoren gedecoreerd

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag in de Congreshal 140 bloeddonoren gedecoreerd voor hun onbaatzuchtige bijdrage die het leven van hun medemens in nood helpen. Het thema voor dit jaar is ‘Give blood, Give plasma, Share life, Share often’. 

“Ik spreek mijn dank en waardering uit aan de bloeddonoren waaronder ook degenen die 100+ keer bloed hebben gedoneerd en die gedecoreerd zijn in de Ere-orde van de Palm en in de Ere-orde van de Gele Ster. Het geven van bloed is een daad van solidariteit, verbroedering, menslievendheid en edelmoedigheid. Ik benadruk dat veel mensen nauwelijks beseffen hoeveel levens, alleen al door het doneren van bloed, worden gered. Het proces van bloed geven en ontvangen draagt bij aan de natieversterking. Een woord van dank gaat ook uit naar de Stichting Nationale Bloedbank van het Surinaamse Rode Kruis, die Suriname sinds 1940, helpt inhoud en richting te geven voor deze nobele daad. Ik feliciteer en bedank alle bloeddonoren nogmaals en moge God u allen rijkelijk zegenen”, sprak de president.

error: Kopiëren mag niet!