Voorzichtigheid geboden in het verkeer vanwege vele gaten in het wegdek

Het is dezer dagen van veel regen, voor automobilisten en overige weggebruikers grote voorzichtigheid geboden in het verkeer. Vanwege de vele regen ontstaan op vele wegen in zowel de stad als in de districten kuilen in het wegdek. Bij onoplettendheid en onvoorzichtigheid raakt men gemakkelijk met een voertuig erin terecht, met vervelende gevolgen als resultaat.

Meestal loopt men een kapotte band op en of onherstelbare schade aan de velgen van de banden. Het komt ook voor, dat weggebruikers ook plotseling moeten uitwijken voor zo’n ‘pothole’ in het wegdek, met als gevolg een aanrijding met een tegenligger of andere medeweggebruikers. 

Bijna dagelijks gaan op social media “foto posts” langs van weggebruikers die het slachtoffer zijn geworden van een kuil in het wegdek. In de meeste gevallen haalt men zijn of haar gram bij de minister van Openbare Werken (OW) voor de slechte staat van de wegen. 

OW-minister Riad Nurmohamed heeft onlangs weggebruikers gevraagd extra te letten op kuilen in het wegdek. Hij zegt, dat zijn ministerie voorlopig niet in de positie verkeert om de kuilen in het wegdek provisorisch te dichten. OW beschikt namelijk momenteel niet over asfalt, omdat de asfaltfabriek voorlopig niet draait. Het probleem van de vele kuilen zal zich blijven voordoen, zolang de wegen niet structureel worden aangepakt door ze van een laag goed asfalt te voorzien. De situatie noemt hij lastig. Hij roept weggebruikers op tot voorzichtigheid. 

Dagblad Suriname van zijn kant doet daar bovenop een beroep op weggebruikers om ook hun snelheid in het verkeer aan te passen aan de situatie van de wegen. Hoe groter de snelheid, des te erger de schade is wanneer men onverhoopt toch met het voertuig in zo’n krater terechtkomt.

(Foto: Bijgaande foto toont een kapotte band met een ingedeukte velg. De foto is door een burger weggebruiker op social media gepost, die de schade enkele dagen geleden heeft opgelopen aan de Gompertsstraat, Maretraite.)

SS

error: Kopiëren mag niet!