Regering wil goed voorbereid zijn op rampen

Suriname neemt nieuwe initiatieven ter bevordering van zijn inzet voor het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, het uitvoeren van de Overeenkomst van Parijs en het verminderen van de risico’s op rampen. 

De overheid heeft daarom via het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), in samenwerking met het Pacific Disaster Centre (PDC) van de University of Hawaii, een National Disaster Preparedness Baseline Assessment (NDPBA) geïnitieerd. Door gebruik te maken van een gezamenlijk door belanghebbenden geleid proces, zal de beoordeling helpen bij het evalueren van multidimensionale risico’s en kwetsbaarheden binnen elk van de 10 districten.

Met het oog op het vorengaande vond op dinsdag 13 juni in hotel Courtyard by Marriott in Paramaribo de kick-off Workshop & Exchange plaats met vertegenwoordigers van verschillende ministeries, non-profitorganisaties en internationale organisaties bij elkaar. Het betrof personen met kritische inzichten en ervaringen inzake het oplossen van complexe rampenbeheersingsproblemen en -gebeurtenissen. 

NCCR-coördinator Jerry Slijngard: “Er zal met al deze actoren van gedachten gewisseld worden over een goede voorbereiding bij rampen. De kick-off was de eerste stap om op een gecoördineerde manier te functioneren bij rampen.”

error: Kopiëren mag niet!