Latoya: “De prijzen van haarproducten schrikken je tegenwoordig wel af”

Het land bestaat uit verschillende bevolkingsgroepen en kent  verschillende haartypen. “Maar, met zoveel haarproducten om je heen weet je ook niet welke je moet gebruiken voor een goed onderhoud van  je haar”, zeggen enkel vrouwen die in het centrum van Paramaribo op zoek waren naar haarproducten, tegen een redactrice van Dagblad Suriname.

Latoya geeft aan, dat zij al enkele winkels in is gegaan om een goed product voor haar haar te vinden en voor die van haar kinderen. “Ik heb dik haar en het is vaak droog, ik weet vaak genoeg ook niet meer van wat ik moet gebruiken. Alles is speciaal, van borstel tot haarproduct en niet alles kan je gebruiken. Je hebt kwaliteit en daarvan weet je ook dat het je gaat helpen met je haar, maar de prijzen schrikken je tegenwoordig wel af. Dat is het grootste probleem: als je wilt dat je haar gezond en verzorgd eruit moet zien, ga je toch moeten uitgeven, maar je kan dat tegenwoordig haast niet meer”, aldus Latoya.

“Van haarborstel naar haarbandjes, shampoo, haarmasker, conditioner, olie en nog veel meer, ga ik zeker SRD 4.000 moeten uitgeven voor mij en mijn twee meisjes. Mijn meisjes hun haar verschilt ook, dus een product kan vaak genoeg niet gebruikt worden. Maar, hoe mijn budget niet veel kan betekenen, dan ga je een goedkopere, dus een vervanger, zoeken en dat ben ik aan het doen. Het is me een groot werk, want je kan ook niet van alles gebruiken.” 

Een andere vrouw stelt, dat zij ook veel moet uitgeven voor haar haarproducten voor en voor de kinderen. “Ik hou ervan om goed eruit te zien en mode kost nu dus veel. Ik spaar en zet alle centjes bijeen voor dingen die noodzakelijk zijn. Ik koop ook gelijk voor de voorraad en spaar daarbij rustig, wanneer ik zie dat mijn voorraad op raakt dan koop ik ook groot. Als vrouw vind je vaak genoeg niet wat je wilt. Je ziet schoenen, kleding, tassen, sieraden en nog veel meer, maar het gaat ook om kwaliteit en dat betekent automatisch ook veel uitgeven. Je hebt mensen die het doen, maar anderen die er anders over denken. Maar, men zegt, goedkoop is duurkoop.”

TM

error: Kopiëren mag niet!