Gedrag scholieren te linken aan doorstroomsysteem…

“Lachende gezichten van een leerling bij het indienen van een blanco repetitiewerk, wetende dat hij toch doorstroomt, opmerkingen als “ik spang niet want ik ga toch over”, niet willen opletten tijdens de les, onhebbelijk gedrag vertonen tijdens de schooluren, het zijn de dagelijks problemen waarmee leerkrachten te kampen hebben”, zegt een leerkracht tegen Dagblad Suriname die het onhebbelijk gedrag van scholieren mede linkt aan het zogeheten doorstroomsysteem.

“Het systeem baart ons zorgen”, geeft de leerkracht aan. In een onlangs verschenen post op social media uitte een leerkracht haar misnoegen over het huidig systeem. 

“Het verantwoordingsgevoel van de scholieren is verschrikkelijk gedaald, hun inzet, hun denkwijze, hun opstelling tegen de leerkracht, allemaal aan het vergaan. Ik snap die leerkracht echt die die post heeft geplaatst. “Wij plaatsen niemand in een kwaad daglicht, maar het systeem moet heroverwogen worden”, geeft de leerkracht aan. 

“Als een scholier het kan presteren om aan te geven, dat die zich niet druk maakt als hij voor de rep een één krijgt, want aan het eind stroomt hij toch door, dan geeft dat al aan welk beeld men heeft ban het systeem. Het systeem werkt echt stressend op vooral mij als leerkracht”, geeft de leerkracht aan, die anoniem wenst te blijven.

DA

error: Kopiëren mag niet!