4 getuigen gehoord in strafzaak douanier die partner doodschoot op 2e Kerstdag

De 34-jarige douanier Meredith R. die op Tweede Kerstdag haar 44-jarige man, Marvin Simson, heeft neergeschoten, stond maandag terecht voor  Kantonrechter Lydia Ravenberg. Het geval deed zich voor op het woonadres van het koppel te Hanna’s Lust in Wanica. 

Het koppel had thuis samen met de familie een kerstdiner georganiseerd. Simson maakte foto’s van de gezelligheid en familieleden. Op een gegeven moment pakte Meredith de telefoon van haar partner af en liep ermee weg om te kijken naar de foto’s die hij op zijn telefoon had.

Het vermoeden bestaat dat zij iets in zijn telefoon heeft gezien dat kwaad bloed heeft gezet bij haar. Ze werd terstond boos en er ontstond een woordenwisseling tussen man en vrouw. 

Als eerst getuigde een zus van Meredith. Ze gaf te kennen dat het slachtoffer Meredith vaak mishandelde. Ook die dag heeft hij haar geslagen. De zus kwam er tussen en voorkwam erger. De verdachte was helemaal buiten zichzelf en heeft toen geschoten. Als laatste gaf de zus te kennen, dat Meredith haar fouten moet inzien en terug moet komen om voor haar 2 kinderen van 14 en 2 jaar te zorgen. Ze vroeg om verzachting voor haar zus.

Als tweede werd de 14-jarige dochter van Meredith gehoord op verzoek van haar advocaat Maureen Nibte. Er was veel ruzie thuis tussen mama en oom Marvin, zei dit meisje. Ze heeft ze niet zien vechten. “Mama’s telefoon was gebroken en mama vertelde dat oom Marvin dat had gedaan.” Ze heeft geen letsels gezien bij haar moeder.  Bij ruzies verschool zij zich in haar slaapkamer. “Op die dag waren oom Marvin en mama aan het worstelen. Mama was boos en ging in de kamer en pakte haar wapen en loste een schot”, zei deze getuige.

De derde getuige was een jongere broer van het slachtoffer. Hij was getuige van het incident.  “Er was geen ruzie vooraf. Mijn broer had ons uitgenodigd. We waren daar op bezoek.  Er was muziek. We zouden een familiefoto maken. Verdachte zei dat de foto niet goed was. Het slachtoffer  gaf zijn telefoon af en zij ging naar binnen. Slachtoffer ging ook naar binnen.  Na een tijdje vloog de telefoon naar buiten. Het slachtoffer pakte het toestel op. Het was kapot. Ook de halsketting die het slachtoffer aan had, was kapot. Hij hoorde toen de zus van de verdachte zeggen “Merre doe niet”. De verdachte liep naar buiten en haalde het wapen uit een houder. Zij heeft toen gelijk geschoten. Het slachtoffer viel op de grond. Deze getuige weet niet of er binnen werd gevochten. Een andere broer van hem heeft de verdachte ontwapend. De verdachte ging weer de woning binnen.  “Wij vroegen waarom ze dit heeft gedaan. Mijn moeder ontfermde zich over het slachtoffer.” Een vriend bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis, waar hij korte tijd later overleed.

Als laatste werd de douane chef verhoord. De verdachte heeft 2 jaar onder leiding van deze getuige gewerkt. Na het schietincident ging de verdachte naar hem en hij bracht haar om aangifte te doen. Ze had letsels aan haar gezicht.  Ze vertelde dat ze in gevecht was geraakt met haar man en dat ze een schot had gelost. Het is hem bekend, dat de verdachte een grote hersenoperatie heeft ondergaan. “Ze nam mij in vertrouwen. Ze werd vaker mishandeld en vernederd, waarbij er vooral vernederingen waren na seks.” Hij heeft vaker letsels gezien bij haar. De getuige heeft haar ook vaker geadviseerd om de man te laten. Hij kon voorzien dat dit een keer verkeerd zou aflopen. Zij werd ook vaak bedreigd met de dood. Hij heeft ook een ruzie meegemaakt tussen hen aan het werk. Ongeveer 9 jaar geleden was het slachtoffer een keer ontwapend.  Zij had toen een wapen getrokken voor een man in een vorige relatie.

De advocaat wil nog een getuige, een psycholoog, horen die de verdachte eerder heeft begeleid vanwege huiselijk geweld. De zaak werd uitgesteld naar 10 juli voor verhoor van deze getuige en verdachtenverhoor. 

error: Kopiëren mag niet!