Twee plantenkassen overhandigd aan H.C. Pawelschool en St. Thaddeusschool te Groningen 

Twee plantenkassen zijn dinsdag 13 juni overhandigd aan de H.C Pawelschool en de St. Thaddeusschool te Groningen in het district Saramacca in aanwezigheid van minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij Parmanand Sewdien, de districtscommissaris van Saramacca Sherin Bansi-Durga, de directeur van het directoraat Landbouw van het ministerie van LVV, de vertegenwoordigers van de FAO (Voedsel- en Landbouw Organisatie van de Verenigde Naties) en IICA (Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura), en de schoolleiding van de scholen. 

Het schooltuinenproject is een onderdeel van het sub-project “02 Resilient School Feeding Program”, dat tot doel heeft de voedselzekerheid en de gezondheid van de schoolkinderen te verbeteren. Dit project is een initiatief uit het Mexico-Caricom-FAO Initiative ‘Cooperation for Climate Change Adaptation and Resilience in the Caribbean’ en wordt gefinancierd door het Mexican Agency for International Development Cooperation (AMEXCID) ondersteund door de FAO en IICA, deze organisaties helpen bij het opzetten van schooltuinen. Het ministerie van LVV is de hoofduitvoerder van het project en werkt samen met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur  om de schooltuinen te realiseren. 

De projectcoördinatrice vanuit de FAO Anne Getrouw gaf aan, dat de aanleg schooltuinen een geweldige manier is om kinderen te leren hoe zelf gezond voedsel te zaaien en te oogsten. Leerlingen leren volgens haar hierbij ook de principes van gezonde voeding. Zij gaf verder aan dat de leerkrachten de ontwikkelde handleiding kunnen gebruiken als praktische ondersteuning bij het vak natuuronderwijs.

error: Kopiëren mag niet!