De juridische problemen van Trump
DOOR DUNCAN MIL

Voormalig president Donald Trump wordt geconfronteerd met een hele reeks juridische aanvallen, waarvan de laatste een federale aanklacht is wegens het overtreden van de spionagewet door het verkeerd behandelen van geheime informatie. Trump ontkent elke aantijging.

De laatste aanklacht is voor het opzettelijk achterhouden van voor de nationale defensie geclassificeerde documenten op zijn landgoed in Florida, het op corrupte wijze verbergen van documenten, samenzwering om gerechtigheid te belemmeren en het afleggen van valse verklaringen – een opmerkelijke ontwikkeling waardoor hij de eerste voormalige president in de Amerikaanse geschiedenis is die strafrechtelijk wordt vervolgd. door de federale overheid.

De aanklacht heeft ernstige juridische gevolgen, waaronder de mogelijkheid van gevangenisstraf als hij wordt veroordeeld. Trump verschijnt op 13 juni in een federaal gerechtsgebouw in Miami.

In maart klaagde de officier van justitie van Manhattan Trump aan wegens staatsaanklachten in verband met zwijggeldbetalingen aan een voormalige pornofilmster in 2016.

Jack Smith, de speciale raadsman die federale onderzoeken naar de aanklachten tegen de spionagewet coördineert, houdt toezicht op andere onderzoeken met betrekking tot Trump, waaronder die met betrekking tot de dodelijke opstand in het Capitool op 6 januari 2021.

“Niets weerhoudt Trump ervan om te vluchten terwijl hij wordt aangeklaagd of zelfs veroordeeld”, vertelde Richard Hasen, hoogleraar rechten aan de Universiteit van Californië, Los Angeles, aan CNN.

De Amerikaanse grondwet vereist slechts drie dingen van kandidaten. Ze moeten een geboren burger zijn, minstens 35 jaar oud, en minstens 14 jaar in de VS wonen.

error: Kopiëren mag niet!