Weer een “idioot” aan de slag – Breek je “snuit” maar

Het lijkt alsof bij God en Sûriname alles mogelijk is. Op verschillende locaties in ons land bouwen mensen en bedrijven obstakels op de openbare weg en het trottoir zonder dat men enig respect heeft voor de voetgangers. Dit is door de jaren heen gebeurd, onder toeziend oog van de controle-instituten en ook de politie die haar toestemming moet verlenen.

Op de een of andere manier zien autoriteiten het, maar niemand doet er wat aan. Als dat het geval is, is het vermoeden dat men te maken heeft met corrupte ambtenaren en personen die meer macht hebben dan de instituten. Vaak is hierover geschreven zonder enig positief resultaat voor de voetgangers en personen met een handicap. Thans is er weer een geval van een wegafbakening op de hoek van de Henck Arronstraat en de Noorderkerkstraat in Paramaribo, waar de energiebedrijven Suriname (EBS) is gevestigd.

Daar is een betonnen constructie geplaatst vlakbij het zebrapad. Het zou effectief gebruikt worden om te testen of initiatiefnemers er zelfs proberen te lopen zonder hun “snuit” te breken. 

Een totaal onding met alle gevaren van dien. Wij zijn benieuwd hoe het ministerie van Openbare Werken en de politie hiervoor toestemming hebben verleend en of dat mogelijk zonder hun medeweten is gebeurd. Het gebied is een gebied met veel auto’s en ander verkeer. Hiervoor moet een groter looprooster aangeraden worden. Dit kan het risico op ongevallen helpen voorkomen. Voetgangers en personen met een handicap moeten beschermd worden, wat hier niet het geval is.

Slopen dat onding 

Als de looproute onwettig is gebouwd, moet deze zo snel mogelijk opnieuw gebouwd worden om aan de voorschriften te voldoen. Om dit te doen, moeten er eerst bouwkundige inspecties en toestemming verkregen worden van de Openbare Werken en de politie. Als er geen toestemming verkregen is, dan moet de looproute gesloopt worden en opnieuw ontworpen en gebouwd worden om aan de regels te voldoen.

error: Kopiëren mag niet!