Schuitje varen  door de KREEK..wie gaat mee?

Ongekende regenval maandag heeft er weer eens voor gezorgd dat bijna  alle straten ondergelopen zijn. Het lijkt op een verhaal zonder einde.

Bekend is dat de achterstallige onderhoudswerkzaamheden ingelopen moeten worden en daarvoor heeft de overheid de financiële middelen niet ter beschikking. De samenleving heeft zich min of meer erin berust en trekt vaak eigen maatregelen.

Een van die maatregelen is het beschermen van eigendommen. Vele burgers nemen daartoe eigen initiatieven om afvoergeulen en rioleringen schoon te houden. De ondergelopen wegen kunnen schade aanrichten aan voertuigen en ook de weinige voetpaden kunnen overstromen door modder.  

Gezien de niet in te schatten weersomstandigheden kan ook niet worden verwacht dat de overheid op korte termijn een oplossing heeft.

Ook tegen de achtergrond van het IMF-programma heeft zij geen budgettaire ruimte ervoor. Wat wel op sommige plekken zichtbaar is, is dat bij afnemende regenval het water relatief sneller wegtrekt dan voorheen.

Vele burgers die schade oplopen aan hun woningen en/of landbouwgewassen kunnen de schade ergens verhalen als ze geen overstromingsverzekering hebben.

error: Kopiëren mag niet!