“Hosselen is helemaal niet wat ik dacht dat het zou zijn”

“In deze moeilijke tijd zoekt een ieder een hossel om tenminste de helft van zijn of haar problemen op te lossen. Maar, is er een zekerheid?”, vragen enkele mensen zich af die zelf een hossel hebben. 

“De aanloop is nu heel erg slecht en er zijn ook veel meer concurrenten, hoe haal je het?”, vraagt Lino zich af. “Ik ben pas begonnen met hosselen en zie dat het helemaal niet is wat ik dacht. Ik zag bij anderen, dat het heel makkelijk ging, maar maak zelf mee, dat je pas na vallen iets bereikt hier. Ik heb heel veel geïnvesteerd en blijf maar investeren en dan nog zie je niets”, zegt Lino. Hij heeft besloten een restaurant te openen, maar merkt ook daar niets van.

“Ik noem mezelf hossel man, omdat ik veel meer dan dat doe en heb gedaan in mijn leven om aan mijn centjes te komen. Van auto wassen tot erf schoonmaken en worst verkoper, ik besloot daarna ook van huis uit warme maaltijden te verkopen en besloot van daaruit groter te gaan, maar merk dat ik meer uit geef dan dat ik maak. Eenieder wil meedoen aan een hossel, omdat er geen ander alternatief is. If roko ne kong wo creëer srefi. Er zijn velen die mee doen met groente- of fruitverkoop langs de straat. Daarnaast heb je nagel- en haarsalons en dan ook nog het koken en bakken op bestelling. Het lijkt makkelijk, maar ik heb geleerd dat niet alles zomaar is. Ik sluit mijn deuren van mijn restaurant binnenkort, omdat ik de huur ook niet aan kan, wie gaat nu meer dan SRD 14.000 betalen voor huur als je zaak niet draait? De eigenaar kent ook geen genade, hij moet ook verdienen, dus een ieder voor zichzelf”, aldus Lino.  

“Starten met een bedrijf is vaak genoeg het probleem, maar een startend bedrijf te moderniseren brengt problemen met zich mee”, zegt een vrouw die ook haar hossel doet. “Ik ben gelukkig niet de enige kostwinner, maar uiteindelijk moet je als vrouw ook je eigen zaken kunnen doen. Ik zag dat enkele groenteverkopers langs de straat upgraded zijn. Zij betalen en ontvangen betalingen via een app op hun mobiel. Hoe ga ik die competitie aan op mijn oude leeftijd”, zegt de vrouw.

“Er komen zoveel nieuwe dingen op de markt, maar niet een ieder kan er uitgebreid mee doen, dus ik ga dan achter zitten. Ik ben gewend aan hoe ik jarenlang heb verkocht en als het nu dan niet werkt, dan houd het op. Ik ben oud, kan ook niet zitten op mijn oude leeftijd dankzij deze situatie, dus ik ga meer van mijn talent moeten ontwikkelen in een betaalde optie.”

TM

error: Kopiëren mag niet!