Een spuitje kan helpen

Er zijn meerdere redenen en omstandigheden waardoor de mens in ongewenste situaties kan komen te verkeren. De dak- en thuislozen die door de stad zwerven zijn niet allemaal drugsverslaafden.  Onder de zwervers bevinden zich ook psychiatrische patiënten. 

Barbier/kunstenaar A.B. die nog geen 7 jaar geleden een goed ingerichte, luchtgekoelde barbier shop bezat is daar een voorbeeld van. Zijn salon, een aangename plaats om te vertoeven, was ingericht als expositieruimte van door hem vervaardigde aquarel schilderijen en potloodtekeningen. 

Pina

Een psychische stoornis overweldigde hem, zette zijn leven ondersteboven, gooide zijn goed draaiend bedrijf overboord en deed hem in het Psychiatrisch Centrum Suriname, PCS, belanden. Daar werd hij enige tijd verpleegd. Na zijn ontslag uit de inrichting kwam hij als dak- en thuisloze op straat terecht. Tijdens een helder moment gaf hij te kennen, dat zijn familierelatie verstoord is door toverspreuken. “Wan sma ber mi wan pina”. 

PCS

Laatst kwamen wij A.B. tegen aan de Heiligenweg. Hij was aanspreekbaar en met potlood op karton bezig een portret te tekenen van een denkbeeldig model. “Hoe gaat het?”, werd beantwoord met: “Goed, ik ben naar PCS  geweest waar ik een spuitje heb gekregen.”

HD

error: Kopiëren mag niet!