Ananasverkoop gaat momenteel stroef

Deborah Sabajo is een onderneemster in het dorp Powakka in Para en doet al 5 jaren aan ananasteelt. Het eerste ananasseizoen begint in mei tot juli en het tweede start in november tot december. Sabajo is niet zo lang terug begonnen met de verkoop en geeft aan, dat de verkoop tot dusver wat stroef gaat.

Volgens Sabajo is het zo, dat de mensen liever eerst hun hoognodige spullen kopen, dan een vrucht. Zij merkt op, dat de meeste mensen over de prijs klagen. “Maar, ook wij moeten leven”, stelt zij. De prijzen van de ananassen zijn vanaf SRD 30 tot en met SRD 150. De meeste zijn zoet en enkele zijn zoet zuur, zegt Sabajo.

De onderneemster geeft aan, dat ze geen last ondervindt van de regen, haar kostgrond is niet onder water gelopen. Bij de ananasgronden op Powakka gaat het om savannevegetatie en hoogland. Op de vraag of de smaak van de ananassen ook beïnvloed wordt door de regen, geeft zij aan dat de smaak hetzelfde is. Wat zij wel heeft opgemerkt is, dat de vrucht snel verrot. 

Per jaar oogst de onderneemster zo’n 3.000 tot 5.000 ananassen. “Het hangt ervan af, hoeveel je hebt geplant”, stelt zij. Momenteel verkoopt zij haar ananassen op verschillende locaties. “Ik  ben overal zo’n beetje, Hollandia (Paramaribo-Noord), Zanderij en Tamanredjo. Contact maken kan per Whatsapp via de nummers 7289243 en 8817573”, aldus de onderneemster.

SK

error: Kopiëren mag niet!