Veel onbegrip voor wegafbakening Henck Arronstraat en Noorderkerkstraat


Op de hoek van de Henck Arronstraat en de Noorderkerkstraat in Paramaribo is een betonnen constructie geplaatst vlakbij het zebrapad. Een foto van die sutiatie heeft op social media voor diverse scherpe reacties vanuit de samenleving gezorgd waarbij woorden als “domheid”, “egoïsme”, “geld uitgeven aan een onding” de revue passeerden. 

Wie zich op de plek oriënteert zal opmerken, dat het doorlopen om over te kunnen steken wordt verhinderd. De enige manier is om de constructie heenlopen, of over te stappen. Dagelijks maken schoolkinderen van deze weg gebruik en het is nog maar afwachten hoe zij zullen oversteken. 

De voorzitter van Wan Okasi, Anil Koendjbiharie, zegt in een reactie dat het aanleggen van zaken ook te maken heeft met ruimtelijke ordening. “Waar bouw je wat, want het heeft ook te maken met een stuk veiligheid van mensen in het algemeen en mensen met een beperking in het bijzonder”, reageert Koendjbiharie. “Hiermee maak je de weg ontoegankelijk voor mensen met een beperking”, aldus de voorzitter van Wan Okasi, de organisatie die zich inzet voor de belangen van mensen met een beperking.

RB 

error: Kopiëren mag niet!