Twee verdachten inbraak en poging brandstichting woning te Leiding  aangehouden

Agenten van  het politiebureau Santo Dorp hebben donderdag 18 mei de twee verdachten P.V. en M.K. voor diefstal en poging tot brandstichting in het district Wanica aangehouden.

P.V. en M.K. hadden eerder dit jaar samen met een voortvluchtige kompaan ingebroken in een woning in het ressort Leiding van het district Wanica. Daarbij hebben de verdachten huishoudelijke apparaten, brushcutters, muziekinstrumenten en andere goederen gestolen en hebben ze zelfs gepoogd het huis in brand te steken.

De bewoner deed van de diefstal met braak aangifte bij de politie en uiteindelijk is het gelukt drie verdachten in beeld te brengen en twee op 18 mei aan te houden. De buitgemaakte goederen zijn allemaal achterhaald en in beslag genomen. Aan de aanhouding van de derde voortvluchtige verdachte wordt gewerkt.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn P.V. en M.K. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de derde verdachte wordt gewerkt. Het is niet uitgesloten dat er naast de derde verdachte nog meerdere aanhoudingen zullen worden verricht.

error: Kopiëren mag niet!