Modern agrarisch centrum te Tijgerkreek moet landbouwtechnologie naar hoger niveau tillen

Suriname beschikt binnenkort over een modern agrarisch laboratorium en een modern praktijk- en trainingscentrum voor landbouwers en landbouwbedrijven. Deze faciliteiten worden onderdeel van het Suriname Agricultural Technical Cooperation Center, dat moet verrijzen te Tijgerkreek in het district Saramacca. 

President Chandrikapersad Santokhi heeft zaterdag 20 mei de eerste steenlegging verricht voor de bouw van dit agrarisch centrum in aanwezigheid van de Chinese ambassadeur Han Jing, minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca, vertegenwoordigers van het Chinese bedrijf ‘China Hunan Linshi’ en Norris Liu, voorzitter van de presidentiële werkgroep Suriname-China Investeringscomité.  

Het bedrijf van Norris Liu heeft namens Suriname een overeenkomst met China Hunan Linshi getekend voor de bouw van het landbouwcentrum. De twee ondernemingen zullen gezamenlijk onderzoek doen naar de grootschalige productie van onder andere sojabonen, pinda, zonnebloem, hybride rijst en maïs. De twee ondernemingen hebben ook een plan voor de productie van organisch meststof. 

President Santokhi zei ervan overtuigd te zijn, dat het geheel zal uitgroeien tot een van de modernste agrarische projecten in het Caribisch gebied. Hij verwacht een bedrijf dat zich niet alleen zal focussen op productieverruiming en -verhoging, maar ook een dat zich zal specialiseren in de productie van biologisch voedsel en biologisch geteelde gewassen, wat bijzonder belangrijk is in het kader van voedselveiligheid.

  • Wie of wat het Chinese bedrijf China Hunan Linshi is wordt niet vermeld in het zondag 21 mei uitgebrachte persbericht van de Communucatie Dienst Suriname. Een rondje ‘googelen’ levert geen enkele informatie over dit bedrijf op. Ook wordt om onduidelijke redenen niet vermeld wat het bedrijf van Norris Liu is.

error: Kopiëren mag niet!