Zijn ze GEK geworden?

Het binnenland lijkt in een totale chaos te verkeren, waar de kans groot is dat er bandeloosheid ontstaat met het gevaar voor het gehele grondgebied van ons land. Al jaren lukt het regeringen niet om de illegale goudsector te reguleren. Niet omdat men niet wil, maar omdat er grotere machten zijn die dat niet wensen. Daarnaast zien we dat er jarenlang nauwelijks beleid is gevoerd gericht op en tegen het gebruik van kwik, met alle gevolgen van dien.

Niemand weet hoe kwik wordt ingevoerd in ons land, maar de goudzoekers weten het wel ergens te vinden en te kopen.

Er is ook het cyanide gevaar waarvan iedereen moord en brand schreeuwt, maar niemand weet wie de daders zijn die deze handelingen plegen met mogelijk de dood als gevolg. Zelfs de binnenlandbewoners zwijgen in alle talen, terwijl zij juist eerst slachtoffer worden.

Dan was er onlangs ook nog eens paniek over een mogelijke dambreuk bij de stuwmeer. Er bleek alleen een klein deel van de erosielaag van de stuwdam afgebrokkeld te zijn door hevige regenval.

En, nu bouwt iemand een pompstation nabij de Afobaka Stuwdam!

En, nu weet niemand wie de toestemming heeft verleend, terwijl de bouw reeds is aangevangen en materialen zijn vervoerd.

Alle instanties zeggen dat ze van niets weten. Ook de districtscommissaris beweert van niets te weten. De vraag is of hij wel eens iets weet van wat er gebeurt in zijn district. Men jammert steeds alleen over geld, dat men niet kan werken, maar voor netwerken heeft men dat niet nodig.

Ook de gramangs weten nooit wat er aan de hand is, alleen of er schade en schande is. Of als zij hun eeuwenoude gezag kwijt raken over hun dorpelingen.

De regering is verantwoordelijk om een halt toe te brengen aan het grote gevaar en ook vervolging in te stellen voor deze illegale handelingen. Het kan wel zo zijn dat mensen een illegale handeling starten om daarna een schikking te treffen waarbij het gevaar blijft bestaan. Men weet dat ze geen vergunning hebben en toch de handeling plegen. De mensen moeten zichtbaar gemaakt worden, evenals de stroman die hen de politieke dekking geven.

Deze handelingen vinden alleen plaats door corrupte ambtenaren en/of politici.

Gevaar van een pompstation nog geen 100 meter van een stuwdam

Een pompstation dat nog geen 100 meter van een stuwdam en waterkrachtcentrale ligt, kan een aantal potentiële gevaren met zich meebrengen. Als er bijvoorbeeld onvoldoende monitoring en inspectie plaatsvindt, kan er een lek in het pompstation ontstaan waardoor water in de stuwdam en het stuwmeer terechtkomt.

Dit kan leiden tot een oncontroleerbare waterstroom die de stuwdam en waterkrachtcentrale kan overspoelen. Ook kan er een overloop mogelijk zijn, waardoor het water in het pompstation de stuwdam kan overschrijden. Als dit gebeurt, zou het water de waterkrachtcentrale kunnen beschadigen of verstoren. Daarnaast kan een pompstation dat dicht bij een stuwdam en waterkrachtcentrale ligt ook een potentieel veiligheidsrisico vormen voor de omgeving.

Elektrische apparatuur die bij het pompstation hoort, kan als gevolg van een lek of overloop stroomstoten veroorzaken.

Hoover Dam

Er is een vergelijkbaar geval van een pompstation dat dicht bij een stuwdam en waterkrachtcentrale ligt. In 2016 werd er een lek ontdekt in een pompstation dat minder dan 100 meter van de Hoover Dam in Nevada, VS, lag. Als gevolg van het lek stroomde er water de stuwdam in, wat leidde tot een overstroming van de stuwdam.

De overstroming veroorzaakte een stroomstoot in het elektrische systeem van de dam die een elektrische schok veroorzaakte in de omgeving. Gelukkig werd er geen schade aangericht aan de stuwdam of waterkrachtcentrale.

error: Kopiëren mag niet!