Pilotproject OW: Ophaal grofvuil district Wanica

Het Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW) is van start gegaan met een pilotproject waarbij grofvuil opgehaald zal worden in onder andere het district Wanica. Het is belangrijk dat men in een gezonde en schone leefomgeving woont en broedplaatsen voor muskieten moet voorkomen. Ook kan grofvuil in omgevingen een gevaar vormen voor anderen en vooral voor het milieu.

Vaak zitten burgers met grofvuil dat zij niet op een adequate wijze kunnen wegdoen. Indien burgers echt hoognodig af willen van hun grofvuil, dan dienen zij ook een vrachtwagen in te huren en transportkosten te betalen om het grofvuil elders te dumpen op een legale plek. Vanwege die hoge transportkosten kiest men ervoor dat grofvuil  gewoon langs de weg, langs een trens of in een onbewoond gebied te deponeren. Dat heeft alleen maar nadelige gevolgen voor het milieu en zorgt voor verstopte trenzen. 

Vele burgers zijn daarom heel blij met het initiatief dat genomen is door OGA om het grofvuil op te halen. 

Op social media worden burgers van tevoren geïnformeerd over wanneer het grofvuil opgehaald zal worden en in welke straten ze allemaal langs zullen gaan. 

Het ligt in de bedoeling dat dit een landelijk project wordt zodat ook bewoners in andere districten van hun grofvuil af kunnen. 

Het is altijd goed als de overheid van tijd tot tijd grofvuil ophaalt bij de burgers. Het is daarom belangrijk dat de samenleving ook samenwerkt en massaal gehoor geeft om tezamen een schoon en leefmilieu te hebben. 

Bij grofvuil denken we aan bijvoorbeeld kapotte elektronische apparatuur zoals ijskasten, wasmachines, tv’s, maar ook defecte kasten, stoelen, banden enzovoorts. Op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei 2023 zal grofvuil worden opgehaald in het ressort Houttuin (Tout Lui Faut Middenweg en alle zijwegen).

JM

error: Kopiëren mag niet!