Kinderen missen liefde en aandacht van hardwerkende ouders

Aandacht en liefde willen velen, maar het is heel belangrijk voor kinderen. Enkele jongeren geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij die twee dingen heel erg missen van hun ouders. “Ik weet dat mijn moeder en vader van mij houden, maar het is nu heel moeilijk te beschrijven”, zegt Nesto, die naar huis ging van school. Hij zit op de MULO-school en geeft aan dat hij de aandacht van zijn ouders mist.

“Mijn ouders werken op twee plekken, mijn moeder werkt in de ochtend bij een bedrijf en in de middag tot de avond bij een gokwinkel en mijn vader is in de ochtend ook werkzaam bij een bedrijf, maar werkt in de avond als wachter. Als hij vrij is doet hij daarnaast ook enkele klusjes en als mijn moeder vrij is probeert zij dingen van tevoren in huis te doen en ook met mij te praten, maar ik mis die aandacht die ik voorheen kreeg.”

“Het was anders voorrdat deze president is gekomen, het is helemaal veranderd. Mijn ouders hadden heel veel tijd voor mij, maar nu is die tijd heel kostbaar. Ik begrijp dat zij hard moeten werken om uit te komen en te geven wat ik nodig heb en dat begrijp ik, ik voel die liefde en weet ook dat zij van mij houden en hun best doen, maar iets mist.’

“Jongens doen vaak genoeg stoer en willen niet emotioneel overkomen bij anderen, maar het gemis en die emotie merk je op een andere manier”, zegt Nesto. “Door gekke dingen uit te halen over straat en aandacht te zoeken bij verkeerde mensen, dat zie ik bij mijn vrienden. Ook al is het besef er, dat onze ouders van ons houden en alles voor ons doen, toch overheerst dat gemis alles. Meisjes lijken dingen te beheersen, maar voor jongens is het wel moeilijk”, zegt Nesto. 

Een studente zegt, dat zij toevallig ook geen aandacht van haar ouders kreeg in haar jonge jaren. Haar ouders werkten vaak, maar zij wist dat ze van haar houden. “Mijn oma deed alles en ging ook naar ouderochtend of , het was in het begin moeilijk, maar ik besefte alles. Ik zag dat ze wel op de hoogte waren van alles en heel voorzichtig waren en tot nu toe zijn met mij. Dus de jongens van tegenwoordig moeten helemaal niet denken dat zij alleen zijn. Je ouders zijn aanwezig en weten vaak genoeg wat er gebeurt, maar proberen juist het beste tegelijk te maken voor jou als kind. Je hebt een klein deel dat anders denkt, maar zodra een volwassene of ik laat zeggen een vrouw of man de titel van vader en moeder heeft, doen zij alles op alles voor hun kind”, zegt de studente.

“En daarom zie je dat er ouders zijn die twee tot drie banen hebben.”De studente stelt ook, dat het misschien goed zou zijn als er over deze dingen op school gesproken wordt, of bij de oppas. “Het helpt de kinderen dingen begrijpen en verandert het gevoel en zo’n denkwijze.”

(Foto: ter illustratie)

TM

error: Kopiëren mag niet!