DNA-lid Asabina (BEP): “Vele onbeantwoorde vragen door regering is onkan”

BEP-fractieleider Ronny Asabina vindt het “onkan” dat de regering vele vragen gesteld in het parlement onbeantwoord laat. Omtrent een aantal issues zuhb vanuit het parlement keer op keer vragen gesteld, “maar de regering laat het parlement telkens op blauw”, zegt hij. Op deze manier kan het land niet bestuurd worden. 

Asabina noemde onder meer de kwestie van btw waarover vragen zijn gesteld over wanneer de evaluatie van de wet zal plaatsvinden en hoe het staat met de bemensing van het btw-steeringcomité. In de kwestie van de geweldsuitbarsting te Pikin Saron houdt de regering zich ook op de vlakte voor wat betreft de informatievoorziening naar het parlement toe. Een ieder in de samenleving weet, dat de geweldsuitbarsting niet Pikin Saron als bron heeft, maar Maripaston waar het om goudwinningactiviteiten gaat waar personen in hoge regeringskringen bemoeienissen mee zouden hebben. Op vragen vanuit het parlement welke relaties de geweldsuitbarsting te Pikin Saron heeft met Maripaston, is er tot op heden helemaal geen antwoord gekomen.

Het Assembleelid stoort zich ook eraan dat de president nog steeds geen duidelijkheid heeft verschaft over de SRD 1.800 sociale ondersteuning  voor bewoners van het binnenland. De president heeft verklaard dat voor de bewoners in het verre binnenland een hoger bedrag aan sociale ondersteuning zou worden verstrekt, maar tot op heden is er daarover geen duidelijkheid verschaft. De kosten van levensonderhoud in het verre binnenland zijn vele keren hoger dan die in de kustvlakte. Dat komt onder meer door de enorme transportkosten om de goederen daar te krijgen. De SRD 1.800 zou volgens Asabina niet eens genoeg zijn om de vliegkosten voor een zak rijst naar Kwamalasamutu brengen.  

Hij maakt zich boos over ongelijke behandeling die bewoners van het binnenland krijgen van de overheid. Over de SRD 1.800 sociale ondersteuning zegt Asabina liever te zien, dat de overheid de mensen in het binnenland goederen in natura verstrekt in plaats van geld. 

SS  

error: Kopiëren mag niet!