Twee travestieten aangehouden voor beroving bromfietser

De twee verdachten T.A. (23) en I.C. (27) zijn woensdag 17 mei voor de  beroving van een bromfietser, door de politie aangehouden respectievelijk in het ressort Latour en in het ressort Rijsdijk.

T.A. en I.C. die travestieten blijken te zijn, worden ervan verdacht op donderdag 4 mei de 23-jarige bromfietser op de Roseveltkade in Paramaribo, ter hoogte van het Mgr. Aloysius Zichem sportcentrum te hebben beroofd.

Het slachtoffer deed van de beroving aangifte op het politiebureau van het ressort Centrum. Volgens hem reed hij in de vroege ochtend van 4 mei op zijn bromfiets over de Roseveltkade toen hij ter hoogte van het sportcentrum drie mannen, gekleed in vrouwenkleding en in gezelschap van twee andere mannen, zag staan. Hij stopte en vroeg om een aansteker om zijn sigaret aan te steken. Bij die gelegenheid werd hij direct aangevallen door de verdachte I.C., die hem onder bedreiging van een scherp voorwerp beroofde van zijn bromfiets, mobiele telefoon, een zwarte tas inhoudende een groot geldbedrag in SRD en andere persoonlijke spullen. Tijdens de beroving schoot zijn kompaan T.A. hem te hulp.

Na uitgewerkte informatie kwamen de verdachten in beeld, waarna zij op 17 mei werrden aangehouden. Hierna werden zij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Centrum Tijdens de voorgeleiding kwam vast te staan, dat de verdachten de bromfiets hebben doorverkocht. Op hun aanwijzing werd het adres van de heler, die niet werd aangetroffen, aangedaan. Aan zijn aanhouding wordt gewerkt. 

Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de Recherche van Regio Paramaribo. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de twee travestieten door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!