TENNIS
Roland Garros: een Parijse liefdesaffaire
DOOR CHRIS DINSDALE

28 mei 2023 – 11 juni 2023 – Roland Garros, het tweede Grand Slam-toernooi van het seizoen, vindt plaats in Parijs, Frankrijk.

Het concept van gravel dateert uit 1880, toen terracotta in poedervorm in Cannes werd gebruikt om grasbanen te bedekken die verlepten in de hitte.

De inaugurele Franse Clay-Court-kampioenschappen, beperkt tot alleen clubleden, werden gespeeld in 1891. Het toernooi werd in 1925 opengesteld voor internationale spelers en werd de French Open. Drie jaar later werd een aangewezen gerechtsgebouw geopend, genoemd ter ere van Roland Garros, een pionier in de Franse vlieger die in de Eerste Wereldoorlog omkwam.

Opmerkelijke kampioenen op Roland Garros zijn de Spaanse Rafael Nadal, die 13 keer de Coupe de Mousquetaires heeft gewonnen, een recordaantal singles-titels voor elk van de vier Grand Slam-toernooien. De Amerikaan Chris Evert staat bovenaan bij de vrouwen en won tussen 1974 en 1986 zeven keer de Coupe Suzanne Lenglen.

Begin 2020 werd een grote uitbreiding voltooid, waaronder de volledige verbouwing van het 90 jaar oude Court Philippe Chatrier om plaats te bieden aan een schuifdak. Een belangrijke reden misschien waarom de organisatoren er zo op gebrand waren dat het toernooi niet het slachtoffer zou worden van het coronavirus .

error: Kopiëren mag niet!