Ophef over ‘oorlogsverklaring’ parlementariër Sampie (ABOP) – VP Brunswijk fluit DNA-lid terug 

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft ABOP-parlementariër Edgar Sampie teruggefloten na uitlatingen van de jonge politicus, dat de oorlog gestart is en dat hij achter de leiding van zijn partij staat. ABOP-voorzitter Brunswijk vroeg zich af wat voor oorlog werd bedoeld. “Er is geen oorlog, welke oorlog?”, vroeg Brunswijk. Volgens hem zijn de plooien overigens wel weer gladgestreken en zal samen met de coalitiepartners gewerkt worden in het resterende deel van de regeertermijn. 

De reacties op de uitlatingen van Sampie waren niet mals. “Belachelijk en onverantwoordelijk gedrag”, zo luidt een reactie op social media.

Het is overigens niet de eerste keer dat Sampie oorlog wil voeren. Eerder wilde hij oorlog voeren voor grond te Paramaribo-Noord. Dit stelde de jonge politicus eveneens via social media. Hij was een van de hoofdrolspelers in de slepende kwestie van gronduitgifte te Paramaribo-Noord, in het Sabaku Project. Samen met Obed Kanapé (ABOP-fractieleider) kreeg hij in rap tempo enige tijd geleden terreinen toegewezen van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer.

error: Kopiëren mag niet!