Onduidelijkheid aanpak beschoeiingswerkzaamheden achter Centrale Markt Nieuw Nickerie 

De situatie van de vishal, aan de achterzijde van de Centrale Markt van Nieuw Nickerie, was geruime tijd niet stabiel. De markt is alom bekend bij de burgers van het district en wordt dagelijks druk bezocht. Al sinds jaar en dag is bekend dat er een probleem achter de Centrale Markt is. Gedeelten van de markt werden weggespoeld door hoog water van de Nickerierivier. Er was dringende aanpak nodig.

Ministerie van Openbare Werken opmerkelijk stil

Het was eigenlijk de bedoeling om een duurzaam project uit te voeren en dit probleem tot het verleden te laten behoren. Veel kenners van deze situatie hebben in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname, al duidelijk aangegeven dat de situatie sinds jaar en dag bestaat en dat niemand nog een praktische oplossing daarvoor heeft bedacht. De situatie die nu dus weer ontstaat, is voor hen niets nieuws. Het is niet de eerste keer dat ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders hebben geprobeerd dit probleem duurzaam aan te pakken.

De ondernemer R. Balwantgir, die het werk achter de Centrale Markt moest verrichten, zou daar een potje van hebben gemaakt. Burgers uit het district hebben zich zorgen gemaakt over hetgeen plaats heeft gevonden achter de enige Centrale Markt van het district.

Vanuit de kant van het ministerie van Openbare Werken wordt er al een tijd niets hieromtrent gezegd. De minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, is laatstelijk wel afgereisd, met president Chandrikapersad Santokhi, naar het district. 

Komt er nog een duurzame oplossing?

Wat er verder is gebeurd met de aannemer die het werk niet naar behoren heeft verricht, en hoe het proces is doorlopen om een aannemer hiervoor aan te nemen, zijn allemaal vragen waarmee burgers (experts op dit gebied) zitten. Op de vragen van de redactie over het gebeuren en de maatregelen die uit het gebeuren vloeien heeft de districtscommissaris, Senrita Gobardhan, nog geen uitspraak gedaan. 

Het laatste over dit duurzame project en de gevolgen is nog niet gezegd. 

error: Kopiëren mag niet!