17-jarig meisje verdacht van mensenhandel 

Meisje ontvangt geld voor levering minderjarig meisje (15) aan man voor sekx

Een 17-jarig meisje is dinsdag 16 mei door medewerkers van de afdeling Trafficking In Person (TIP) van het Korps Politie Suriname aangehouden op verdenking van mensenhandel. 

Het meisje wordt ervan verdacht in april een afspraak te hebben gemaakt met een man, waarna zij een 15-jarig meisje meenam naar een appartement waar die man hen opwachtte. Het 15-jarige meisje werd achtergelaten bij de man. Nadat het 17-jarige meisje geld had ontvangen van de man, hield zij het 15-jarig meisje voor dat zij eten zou gaan kopen.

Het slachtoffer vertelde haar moeder wat haar was overkomen. Volgens de 15-jarige is zij door de man mishandeld en seksueel misbruikt, toen zij weigerde om seks met hem te bedrijven. De moeder kwam naderhand achter de informatie en deed aangifte bij de afdeling Jeugdzaken, die het verdere onderzoek in deze zaak overdroeg aan de afdeling Trafficking In Persons (TIP).

De verdachten werden opgespoord en de 17-jarige werd 16 mei door de politie aangetroffen en aangehouden. 

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is komen vast te staan. dat tenminste nog één andere vrouw is benaderd om seks tegen betaling te hebben met mannen. Het geldbedrag dat zij voor haar diensten zou ontvangen, moest worden afgestaan aan de 17-jarige aangehouden verdachte. Aan de aanhouding van de andere verdachten wordt gewerkt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het 17-jarige meisje door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!