Verkeer Wijdenboschbrug richting Van’t Hogerhuysstraat gestremd door kuilen in weg

De Van ’t Hogerhuysstraat in Paramaribo is een zeer drukke en belangrijke verbindingsweg waarvan weggebruikers bijna elke dag gebruik van maken. In 2021 waren er rehabilitatiewerkzaamheden verricht op deze weg, waarbij een gedeelte van het wegdek gerehabiliteerd is vanwege de wegverzakkingen en diepe kuilen in de weg. 

De afgelopen periode zijn we landelijk geconfronteerd geraakt met veel regenbuien waarbij straten en huizen onder water liepen. Door een gebrek aan goede afwatering kan het water dus niet op de gebruikelijke wijze wegtrekken, met als gevolg dat het water blijft zitten op het wegdek.

Gebleken is, dat de Van ’t Hogerhuysstraat weer heel wat kuilen in het wegdek vertoont. Dit zorgt dagelijks niet alleen voor oponthoud en filevorming voor het verkeer, maar ook voor slijtage aan de voertuigen. Door de regen zijn de kuilen vol water en is er geen overzicht meer waar de kuilen precies zijn of om nog net te kunnen uitwijken. 

Door de Politie Unit Verkeer Oost-Suriname is op social media een verkeers update geplaatst waarbij wordt aangegeven, dat automobilisten heel langzaam rijden om te voorkomen dat ze met hun voertuig in een gat in de weg komen vast te zitten vanwege het feit dat de Van’t Hogerhuysstraat gedeeltelijk onder water loopt bij de minste of geringste regenval. Dit rijgedrag zorgt ervoor, dat het verkeer dat van Meerzorg over de Wijdenboschbrug moet gaan richting de Van ’t Hogerhuysstraat gestremd is.

Vele weggebruikers vragen zich af hoe het komt dat de Van ’t Hogerhuysstraat binnen korte tijd weer diepe kuilen vertoont, ondanks dat  niet lang geleden rehabilitatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd. Door de afdeling Wegenautoriteit van het ministerie van Openbare Werken (OW) is getracht de kuilen zoveel mogelijk tijdens onderhoudswerkzaamheden te dichten om erger te voorkomen. Desondanks hebben de regenbuien van de afgelopen periode weer schade en slijtage veroorzaakt aan de weg. 

JM

error: Kopiëren mag niet!