Man (27) en vrouw stelen sieraden en geld uit auto – Man aangehouden, vrouw wordt opgespoord

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben zaterdag 12 mei de verdachte D.W. (27) opgespoord en aangehouden.

De benadeelde N.V. deed dinsdag 2 mei aangifte van diefstal van sieraden en een geldbedrag uit zijn voertuig op het politiebureau Nieuwe Haven. Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen, dat N.V. zich in een bardancing in het ressort Centrum bevond, toen hij op een gegeven moment een woordenwisseling kreeg met een andere man. Bij die gelegenheid zag de verdachte D.W., samen met een vrouw, kans om in het voertuig van de aangever te gaan en daaruit een gouden halsketting en een bracelet en een geldbedrag in Euro en SRD weg te nemen.

Ook heeft het verder onderzoek van de politie uitgewezen, dat D.W. de buitgemaakte sieraden heeft doorverkocht aan een man in Frans-Guyana en met de opbrengst een bromfiets heeft gekocht. Het rijtuig is achterhaald en hangende het onderzoek in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de vrouwelijke kompaan wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!