AAPG houdt Public Speaking workshop met Dirk Currie en Kirtie Jhagroe

De studententak van de Amerikaanse Associatie van Petroleum Geologen (AAPG) aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname heeft met succes een workshop over Public Speaking gehouden. Het doel van deze workshop was om de deelnemers te helpen hun spreekvaardigheid in het openbaar te verbeteren en zelfvertrouwen bij het spreken voor een publiek te vergroten.

De workshop werd geleid door deskundige sprekers met uitgebreide ervaring in Public Speaking, Dirk Currie en Kirtie Jhagroe. Door middel van interactieve sessies en praktische oefeningen hebben zij hun kennis en inzichten gedeeld over de kunst van het spreken. Jhagroe illustreerde hoe sprekers het publiek kunnen aantrekken, de inhoud effectief kunnen structureren en de boodschap met vertrouwen kunnen overbrengen.

Opstaan na fouten 

De enige manier om verbetering te boeken in Public Speaking vaardigheden is door het daadwerkelijk te doen en te oefenen, aldus Dirk Currie. Hij benadrukte het belang van doorzettingsvermogen en het accepteren van fouten als onderdeel van het leerproces. Hij benadrukte ook, dat het maken van fouten en het opstaan na tegenslagen, bijdraagt aan de persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarnaast stelde hij, dat het belangrijk is om te erkennen dat fouten niet per definitie slecht zijn, maar juist kansen bieden om te leren en te verbeteren.

Workshops

De presentaties werden zeer gewaardeerd door de enthousiaste groep studenten. De AAPG is een vooraanstaande geologische organisatie met als missie het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek. De Student Chapter (SC) van deze organisatie organiseert vaak diverse geologie-gerelateerde activiteiten, zoals workshops, lezingen en excursies.

Daarnaast worden de leden aangemoedigd om wetenschappelijke artikelen te schrijven en deel te nemen aan evenementen in de olie- en gasindustrie. Bovendien hebben de leden de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale competities, waarbij ze zich kunnen meten met andere universiteiten over de hele wereld.

error: Kopiëren mag niet!