Identiteit dodelijk aangereden fietser op Zwartenhovenbrugstraat nog onbekend

Een fietser, van wie de identiteit nog onbekend is, is zondag 14 mei na te zijn aangereden door een personenauto op de Zwartenhovenbrugstraat in Paramaribo, ter plekke overleden.

Agenten van het politiebureau Nieuwe Haven gingen na de melding van een aanrijding tussen een auto, een fiets en een bus, naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst troffen de agenten een fietser aan die op het wegdek lag en geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van de man vast. 

Onderzoek wees uit dat de fietser over de Zwartenhovenbrugstraat reed. Hij kwam vanuit de Limesgracht en ging richting Molenpad. Door nog onbekende reden kwam hij op de rijhelft van het verkeer, dat uit tegengestelde richting kwam. De fietser werd aangereden door een personenauto die richting het stadscentrum reed. De 46-jarige automobilist, die vermoedelijk met een vrij hoge snelheid reed, kwam vervolgens in botsing met een autobus die bij een bushalte was gestopt. Een passagier in de bus en een persoon die zou instappen liepen door de klap letsels op. 

De automobilist, die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs en geen tekenen van dronkenschap vertoonde, liep ook verwondingen op. In een ambulance zijn de automobilist en een van de buspassagiers afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De andere passagier ging per eigen gelegenheid naar het ziekenhuis. Na medisch te zijn behandeld zijn de twee passagiers heengezonden, terwijl de automobilist ter observatie in het ziekenhuis is opgenomen. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd. 

Zowel de personenauto als de fiets zijn door de politie in beslag genomen.

De fietser, die de vermoedelijke veroorzaker was van de aanrijding, moet een geschatte leeftijd van tussen de 25 en 35 jaar hebben. Hij is van gemengd ras met gevlochten haardracht en ging gekleed in een zwarte trui, een jeansbroek en had slippers aan. 

Nabestaanden en of zij die denken deze man te hebben gekend, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van de Verkeersunit van Regio Paramaribo, aan wie het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen en te bereiken is via het telefoonnummer 403381.

Het lichaam van het verkeersslachtoffer is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!