Uitbreiding Food Basket locaties  

In de afgelopen week zijn twee nieuwe Food Baskets geopend  te Wageningen en Nickerie. Dit gebeurde in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi en andere genodigden. Volgens de Food Basket is het belangrijk, dat elke burger toegang krijgt tot kwalitatieve en betaalbare basis levensmiddelen. Hierbij wordt getracht af te zien van het model van voedingspakketten en waarbij mensen eigen voedingsmiddelen kunnen kopen. Het ligt in de bedoeling dat in

 de komende periode nog meer locaties komen in zowel stad als district. De Food Basket kan worden vergeleken met de zogenaamde volkswinkels in de verschillende buurten zoals de Pertjajah Luhur dat in het verleden ook heeft gedaan. De volkswinkels dienen als tegemoetkoming naar alle lagen van de samenleving om in tijden van crisis nog steeds basis levensmiddelen te kunnen kopen tegen een gereduceerd bedrag.

De prijzen van de producten verschillen met die van de producten in supermarkten waar met winstmarges wordt gewerkt. Het verschil is dat de prijzen betaalbaar zijn zoals vastgesteld op de basisgoederenlijst van het ministerie van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (kortweg EZ). 

De Food Basket, welke een private onderneming is, ook wordt ondersteund door de regering. De regering doet er alles aan om de nodige ondersteuning te bieden aan projecten van micro ondernemingen, vooral wanneer hun bedrijfsvoering gericht is op armoedebestrijding, duurzame ontwikkeling en actieve betrokkenheid van burgers.

JM

error: Kopiëren mag niet!