TD-veilingresultaat 10 mei

De termijndeposito (TD) veiling van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft deze week  een geldhoeveelheid van SRD 981,7 miljoen binnengehaald en die tijdelijk vastgebonden. De beoogde geldhoeveelheid, de OMO-volume (Open Markt Organisatie) bedroeg SRD 1,7 miljard. 

De deelnemende banken hebben voor de 1-weekse TD’s voor een totaal bedrag van SRD 732 miljoen aangeboden. Deze werd toegewezen tegen een rente van  30,6 procent, een stijging van 0,4 procentpunt.

Voor de 1-maandse TD’s is er voor in totaal 237,8 miljoen aangeboden en toegewezen tegen een rente van 34,3 procent. Dit is een daling van 0,5 procentpunt.

Voor de 3-maandse TD’s hebben de algemene banken voor in totaal SRD 11,9 miljoen aangeboden. Dit bedrag is volledig toegewezen tegen een rente van 30,8 procent, een daling van 0,9 procentpunt.

Met de TD-veiling deze week is de totaal gecommitteerde rente, zijnde de opbrengsten van de algemene banken voor hun TD-beleggingen gekomen op in totaal SRD 2.861 miljoen. 

De wekelijkse TD-veilingen zijn in juni 2021 door de CBvS geïntroduceerd en hebben als doel overtollige geldhoeveelheden in omloop af te romen. 

SS

error: Kopiëren mag niet!