Man (23) aangehouden voor mishandeling en bedreiging ex-vriendin (15) en smaad, laster en diefstal

De politie van het bureau Santo Dorp heeft woensdag 3 mei de 23-jarige R.H. aangehouden voor diefstal met geweldpleging. Volgens de 15-jarige aangeefster maakte haar ex-vriend het tot een gewoonte om haar in bijzijn van anderen te mishandelen en te vernederen. Hierdoor heeft zij vorig jaar de relatie met de man beëindigd en stelde haar familie hiervan op de hoogte.

Van een goede kennis vernam het meisje op dinsdag 2 mei, dat er op social media een screenshot van een bericht met haar foto werd verspreid dat zij besmet is met een ongeneeslijke ziekte. Aan de hand van de profielfoto bij het bericht wist zij meteen, dat haar ex-vriend R.H. meer daarvan moest afweten. Het meisje confronteerde hem hiermee, maar hij ontkende er enige betrokkenheid mee te hebben. Kort daarna ging hij naar de woning van zijn ex-vriendin, waar hij onder bedreiging van een scherp voorwerp haar telefoon meenam.

Het meisje stelde de politie direct hiervan in kennis en het lukte agenten  om de man in de Nieuw Weergevondenweg nabij een winkel ter hoogte van de Hiraweg in de boeien te slaan. Op hem werd de telefoon van zijn ex-vriendin aangetroffen en inbeslaggenomen.

Na te zijn voorgeleid werd de verdachte na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!