Meer hangjongeren vandaag de dag in verschillende buurten

Enkele mensen geven tegenover Dagblad Suriname aan, dat er nu meer hangjongeren zijn dan vroeger. “Al om zes uur in de ochtend heb je enkelen bij mij in de buurt die gekheid aan het uithalen zijn”, zegt Wilmar.

“Ik zag eerst twee, nu zijn er vier bijgekomen, zij stelen en gooien stenen op de honden in de buurt, al een aantal keren is de politie geweest. De winkeliers van de buurt hebben zelfs last van ze, zij mogen nu de winkel helemaal niet binnen. Ik dacht twee van hen te helpen en een werk te geven, dus het erf bij mij schoonmaken”, zegt Wilmar. “Zij doen hun werk goed, maar blijven anderen vervelen. Ik sprak ook vaak met ze, maar ze blijven hun streken uithalen. Voor mij en mijn vrouw hebben zij wel respect en weten bij wie ze hun dingen uithalen, maar ik vind het toch jammer.”

“Ik dacht juist dat er nu wel aandacht zou zijn voor deze jongeren, maar er wordt juist meer aandacht besteed aan het uitbuiten van het volk. Ik blijf praten en hopen dat deze jongens uiteindelijk het goede pad kiezen, maar voor de rest kan ik niet veel doen.”

Een andere man zegt, dat hij wel veel hangjongeren ziet, maar geen last van ze heeft. “Er zijn een aantal jongens bij mij in de buurt die niet naar school willen, maar wel willen werken. Zolang ze je op het erf zien, vragen ze of je een werk voor ze hebt. Je ziet ze vaak bezig bij een lasser, een carwash of een winkel in de buurt, dat is toch goed. Ik heb liever dat zij geen kattenkwaad uit halen en hun centjes eerlijk verdienen. Maar, het zou wel goed zijn als zij naar school gingen” aldus de man. 

Terns, die tien jaar is, geeft aan dat hij soms naar school gaat, maar vaak op de hoek staat. “Mijn ouders hebben niet elke dag geld om mij naar school te sturen, dus ik werk om de andere dagen te kunnen gaan. Mijn moeder vindt het niet leuk, maar zegt dat ik mijn geld op een eerlijke manier moet verdienen, maar ik moet wel naar school. Niet iedereen weet hoe de situatie thuis is en ik praat ook niet erover, ik kijk om zelf iets te doen. Ik hoop dat het verandert in het land, want nu is het heel moeilijk. Ik ben jong en moet zo snel werken, dat is goed, maar dat moet het niet zijn. Mijn ouders stressen en komen niet uit en dat brengt ook angst en bezorgdheid bij mij. Het kan erger worden met mij en mijn zusje, dus ik kijk wat ik nu kan”, zegt Terns. 

TM

error: Kopiëren mag niet!