13-jarige Jose Sontosoemarto: “Door te sparen heb ik besloten om in een bakfiets te investeren”

Jose Sontosoemarto, is een jonge ondernemer die worst verkoopt in het district Commewijne. Jose is 13 jaar en zit momenteel op de MULO-school. Zijn hobby’s zijn sporten, knutselen, tekenen, schilderen en naar muziek luisteren. 

In een gesprek met Dagblad Suriname vertelt hij hoe hij begonnen is met het verkopen van worst. “Ik ben begonnen met een groente- en vruchtenstand op de boerenmarkt van Mariënburg. En worst is daarna een paar weken geleden erbij gekomen.” Volgens Jose gaat de verkoop momenteel goed. “Ik krijg toch wel redelijk klanten”, merkt hij op. Verkopen doet hij onder toezicht van een oudere.

Aan de jonge ondernemer werd gevraagd of hij dit doet om zijn ouders te ondersteunen of gewoon, omdat hij het zelf leuk vindt. Hierop zegt hij: “Ik doe het, omdat ik het leuk vind en toch wel iets kan verdienen om te sparen of aan een kant te leggen. Door te sparen heb ik besloten om in een bakfiets te investeren.” Jose heeft 3 jaren gespaard om een bakfiets te kunnen kopen. 

Op social media geniet Jose inmiddels al enige bekendheid. Aan Jose werd daarom gevraagd wat dit voor hem betekent. “Dit betekent veel voor mij, maar ik hoop dat het niet negatief zal uitpakken. Ik word niet gedwongen om te verkopen, maar ik doe het uit eigen wil”, benadrukt hij.

Voor andere jongeren heeft Jose als boodschap: “Doe je best, leer je les en ga zo door met de rest.” Voorlopig verkoopt de jonge ondernemer alleen op de zaterdagmiddag worst. Hij is te bereiken op het telefoonnummer 7615349.

SK

error: Kopiëren mag niet!