Pompstations soms verkeerschaos, soms gesloten


Ook dinsdag draaiden bepaalde pompstations niet op volle toeren. Sommigen waren zelfs gesloten. Klanten hoorden het steevaste “nee” en maakten rechtsomkeer. Dit fenomeen is al enige tijd gaande, maar zorgt voor nog een ander ongemak, namelijk: verkeerschaos op het terrein van het pompstation zelf.

Wanneer pompstations wel open zijn en automobilisten in grote aantallen de pompstations bezoeken, dan doen er zich af en toe chaotische situaties voor. Bewust of onbewust ontbreekt het verkeersinzicht bij enkelen, dat er ruimtes moeten worden vrijgehouden voor degenen die hebben getankt om weg te kunnen rijden. Soms worden zelfs de uitgangen van het terrein verhinderd door de ontstane ‘files’ aan de pomp.

“Het is in deze omstandigheden juist hard nodig wanneer mensen meer begrip voor elkaar tonen door ruimtes voor elkaar te creëren zodat mensen vlot kunnen in- en doorstromen bij de pompstations. Of moet het zover komen, dat zelfs daar de politie het verkeer voor ons moet komen regelen?”, aldus een klant.
RB

error: Kopiëren mag niet!