Niet alles is geld, maar alles is wel samenwerking

Dagblad Suriname heeft gesproken met een jonge Surinamer die van plan is met enkele jongeren het initiatief te nemen voor een herstart van een landelijke schoonmaak. 

“Het is alom bekend, dat het financieel niet goed gaat met Suriname, maar dat neemt niet weg dat we bij de pakken moeten neerzitten. Wij hebben allemaal de plicht om Suriname naar betere hoogte te brengen, dus laten wij alvast beginnen Suriname schoon te maken en te houden. Kow opo a yeye fu mama sranang baka, met de bekende landelijke Krin Kondre.”

De zogeheten “Krin Kondre” is geen nieuwigheid, maar er moet weer leven in geblazen worden. “Krin Kondre” houdt in dat er landelijk schoongemaakt wordt door de samenleving en overheid gezamenlijk. Een ieder draagt een steentje bij. Voorgaande regeringen hebben dit ook gestimuleerd. 

“Het zou goed zijn als deze regering dit weer oppakt en dat het een tweemaandelijks project wordt”, geeft de jongeman aan.

“Dit is vooral een goed initiatief om het vaderlands gevoel te kweken, om ons omgeving schoon te houden, die rassenhaat weg te werken, maar ook een steun in de rug naar de overheid. Niet alles is geld, maar alles is wel samenwerking. Het mooie van dit project is, dat op allerlei vlaktes, zonder dat wij bewust ervan zijn, er gewerkt wordt aan een beter Suriname. Dit is vooral ook een goed initiatief om de recente wateroverlast deels te voorkomen.”

“Dit project brengt ook de regering dichterbij het volk, omdat de regering op allerlei manieren haar bijdrage kan leveren. Het is een stap om het weer goed te maken met het volk.

DA

error: Kopiëren mag niet!