“Hoe realiseer ik mijn dromen nu?”

“Ondernemen was enkele jaren terug al moeilijk, maar is nu vreselijk geworden”, zegt een kleine onderneemster tegen Dagblad Suriname. “Ik zit al ongeveer twaalf jaar met mijn business en heb nooit zo’n moeilijke periode gehad. Het begon allemaal net tijdens Corona. Ja, het kwam toen door het virus dat het slap werd, maar nu komt het door het slechte beleid dat het niet goed gaat”, aldus de vrouw.

“Prijzen blijven maar omhoog klimmen en wij als ondernemers zijn dan ook gedwongen om onze prijzen aan te passen, maar het werkt niet altijd. Niet alle klanten zijn in staat het gevraagde bedrag te betalen en op zon manier jaag je ze ook weg, dat is heel slecht voor de business, maar veel kan ik niet doen.” De kleine onderneemster neemt bestellingen van warm maaltijden, gebakjes, snacks en taart.

“Een taart die toen RD 150 was, is nu bijna 800  en niet iedereen kan dat voldoen. Je hebt anderen die zelfs op SRD 1.500 uitkomen door de prijzen van de benodigdheden. Als je de klant het liedje doorspeelt, dan zeggen ze, kan je toch wat voor mij doen, maar dan verlies ik. Jaren terug zat ik rond deze periode te genieten van mijn drukte en mijn winsten, maar nu zit ik maar te kijken en vraag ik mij af  of ik nog door moet gaan met wat ik doe of dat ik iets anders moet gaan doen.”

De vrouw had een klein pand gehuurd, maar kon de huur niet meer voldoen en begon weer met het bakken van huis uit. Zij geeft verder aan, dat zij wel bezig is met het bouwen van een ruimte op haar erf om haar dromen nog te realiseren, maar op zo een manier gaat het niet makkelijk. “Voor het bouwen heb je materiaal nodig, maar als dat zo duur is en er geen geld binnenkomt, dan ga je niet veel kunnen doen. Ik wil niet voor iemand werken en kijk wat ik toch bij kan doen om mijn dromen te realiseren”, aldus de kleine onderneemster.

“Ik ben naast onderneemster ook moeder van twee en moet een goede fundering achterlaten en dat is mijn streven, ik hoop alleen dat het iets makkelijker wordt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!