Boothouders Meerzorg-Paramaribo legden werk neer, na gesprek met TCT tarief nu voorlopig SRD 13

De boothouders op het traject Meerzorg-Parmaribo vise versa hebben dinsdag spontaan het werk neergelegd, omdat ze het beu waren om steeds aan het lijntje te worden gehouden door het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, TCT,  over aanpassing van de boottarieven. 

Naar aanleiding van de werkneerlegging werden de boothouders door TCT uitgenodigd voor een spoedoverleg. Dit overleg vond omstreeks 13.00 uur plaats ten kantore van de directeur van TCT. Dit overleg heeft erin geresulteerd, dat het boottarief op de route voorlopig van SRD 8 naar SRD 13 wordt bijgesteld. Volgende maand zal er weer gesproken worden over definitieve boottarieven op de verschillende vaartrajecten. 

De boothouders waren het zat om voor SRD 8 te varen, gelet op de gestegen kosten van brandstof en onderhoudskosten van hun vaartuigen. Het tarief zou op dit moment volgens hen rond de SRD 15 moeten zijn. Met de toezegging dat over een maand verder gepraat zal worden over de tarieven, zijn de boothouders dinsdagmiddag akkoord gegaan met het voorlopig tarief van SRD 13.  

In de namiddag hebben de boothouders dinsdag hun diensten weer hervat,

SS

error: Kopiëren mag niet!