Actiegroep leerkrachten gaat nu om de ene dag naar school

Het Syndicaat voor Leerkrachten is dinsdag bijeengekomen op het terrein van de ABO (Algemene Bond Overheidspersoneel). De leerkrachten zijn nog steeds ontevreden met het bedrag van SRD 2.500, dat zij voor 6 maanden zullen ontvangen. Ze zullen daarom blijven opkomen voor een beter salaris en voorzieningen.

De leerkrachten hebben besloten een nieuwe strategie toe te passen. Zij zullen om de ene dag naar school gaan. Dit, omdat zij onvoldoende geld hebben om naar het werk te gaan. Tijdens de bijeenkomst werd aangegeven, dat de leerkrachten tijdens de Covid-periode in staat waren geweest om les te geven. En dat zij dit nu ook kunnen bewerkstelligen. Zodat de leerlingen niet achter raken. Deze strategie zullen zij hoogstwaarschijnlijk tot eind van de maand toepassen. 

Meredith Hoogdorp, de trekker van de groep, geeft aan, dat de leerkrachten juridisch beschermd zijn. Afgelopen maandag had zij een gesprek met Assemblee-voorzitter Marinus Bee en stelt dat zij niet helemaal akkoord is gegaan met de voorzitter. De voorzitter dringt erop aan, dat de leerkrachten weer terug gaan naar het werk. Hoogdorp zegt, dat de leerkrachten dit ook graag willen, maar dat zij onvoldoende, tot geen geld hebben, om naar het werk te gaan. 

Hoogdorp had gehoopt dat de Assemblee-voorzitter iets meer kon doen om de financiële positie van de leerkrachten te verbeteren.  

SK

error: Kopiëren mag niet!