Wereld Rode Kruis Dag eert geboorte oprichter 

Het was maandag Wereld Rode Kruis Dag waarop de geboortedag van oprichter Jean Henri Dunant wordt herdacht. Hij werd in Genève, Zwitserland, geboren op 8 mei 1828. Sinds 1948 viert de organisatie van het Rode Kruis de verjaardag.

Het Rode Kruis is een wereldwijde hulpverleningsorganisatie. De werking is in zeven basisbeginselen gegoten: menslievendheid, neutraliteit, onpartijdigheid, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en universaliteit. Het Rode Kruis is met bijna 100 miljoen leden, vrijwilligers en supporters en 192 nationale organisaties de grootste humanitaire organisatie in de wereld. Ook in Suriname is de organisatie actief.

Surinaamse Rode Kruis en Bloedbank 

Het Surinaamse Rode Kruis is al jarenlang actief op humanitair gebied. De organisatie feliciteerde de samenleving met Wereld Rode Kruisdag en gaf aan dat alles wat zij doet uit het hart komt. 

Het Rode Kruis biedt EHBO-trainingen voor individuen. Een belangrijk aspect van het Surinaamse Rode Kruis is de Nationale Bloedbank. Er is nog altijd behoefte aan bloeddonoren. Er wordt een beroep gedaan op de samenleving om bloed te doneren aan de Nationale Bloedbank. “Helaas zien wij dat onder andere bij de NBB (Nationale Bloedbank) de aanloop van bloeddonoren afneemt. In de ziekenhuizen is er sprake van wachtlijsten voor bloedproducten. Indien personen bloeddonor willen worden, dan kunnen zij contact opnemen met het Surinaamse Rode Kruis aan de Gravenberchstraat 2.

Eerder gaf in gesprek met Dagblad Suriname Elinor King, algemeen coördinatrice bij de Nationale Bloedbank van het Surinaams Rode Kruis, te kennen; dat de optimale ondersteuning vanuit de samenleving is vereist om de vraag naar bloed te kunnen garanderen. Het Surinaamse Rode Kruis doet een beroep op de samenleving om bloed te doneren aan de Nationale Bloedbank.

error: Kopiëren mag niet!