Ronny, een ontevreden burger, heeft de redactie van Dagblad Suriname benaderd met een klacht. Hij is ontevreden over de wijze waarop pompbediendes omgaan met de noden van de bevolking. In zijn buurt (te Wanica) zijn twee pompstations. Toch kan je soms geen benzine vinden en moet je andere buurten bezoeken om te tanken. Gelet op de olieprijs is men volgens Ronny elke dag bezig te denken hoe men het zal klaar spelen. “Hoe zal ik benzine vullen om me te verplaatsen?”, is de vraag die men continu stelt.
Het probleem is meer dan geld
“Op de een of andere manier zie je het dan zitten. Een klusje doen en je komt dan aan wat geld. Je rijdt met je laatste benzine om je voertuig te gaan tanken en komt voor een pompbediende die zwaaiend aangeeft dat er geen benzine is. Hoe verder?”, vraagt Ronny zich af.
“Op dat moment weet je je geen raad als burger meer. Behalve de hoge prijzen is ook de aanbieding laag.” Het leuke van het verhaal is volgens Ronny nog niet gezegd. Wanneer je na een paar minuten toch langs rijdt, zie je dat groepjes mensen wel de mogelijkheid krijgen om hun voertuigen te tanken. Er wordt duidelijk met twee maten gemeten. Het land zit volgens hem vol met nieuwe uitdagingen.
Verwarring in de samenleving
Veel vragen blijven voor vele burgers onbeantwoord. De regering moet zeker hieraan gaan werken. Er heerst veel onzekerheid in de samenleving. Het leven is gewoon een kansspel aan het worden. Je moet kiezen en kansen nemen. In het begin was het op gezette momenten dat deuren van pompstations werden gesloten. Nu is het wel elke dag. Het lijkt steeds meer op het verhaal van de pinautomaten die constant leeg zijn en je zeker twee buurten moet aan doen om je geld in handen te kunnen hebben.
Werkbare systeem
“De samenleving ondervindt last. Het leven onder deze moeilijke omstandigheden baart ze naast alle andere problemen nog meer zorgen. Het beleid van de regering moet hierin een verandering zien te brengen”, zegt hij kort en krachtig afsluitend in het gesprek.