Het is uiteindelijk één en dezelfde regering die aan set is

Personeel particuliere bedrijven willen ook SRD 2.500 koopkrachtversterking

Afgelopen week is er door de regering na onderhandelingen met de georganiseerde vakbeweging een toezegging gedaan voor een koopkrachtversterking van SRD 2.500 voor ambtenaren en aan hen gelijkgestelden. De gepensioneerden krijgen 70%, wat neerkomt op SRD 1/800. 

Echter eris heel veel ontevredenheid en kritiek van werknemers die werkzaam zijn in de particuliere sector.  De particulieren hebben aangegeven ook in aanmerking te willen komen voor de aangekondigde koopkrachtversterking. Het is begrijpelijk, dat particuliere bedrijven ook willen profiteren van de koopkrachtversterking, aangezien zij ook deel uitmaken van de samenleving en ook een bijdrage leveren aan de economie van het land. Daarnaast moet men ook niet uit het oog verliezen, dat particulieren maandelijks ook hun werknemersaandeel aan belastingen inleveren bijvoorbeeld loonbelasting. 

“Ze gaan met mijn belastinggelden de ambtenaren koopkrachtversterking uitbetalen”, was de reactie van een medewerker in de particuliere sector. De eenzijdige toezegging van de koopkrachtversterking wordt dus als onredelijk en discriminerend ervaren door de particuliere sector. 

“De overheid is bang dat ze wordt afgezet door de straatacties en stakingen van diverse bedrijven, en nu wil ze de ambtenaren zoet houden.”

“De werkende klasse bestaat niet alleen uit ambtenaren, maar ook uit particulieren.”

“Ik voel het maandelijks ook keihard in m’n portemonnee, niet alleen de ambtenaren.”

Dit waren enkele reacties van particulieren aan Dagblad Suriname. Het is daarom van belang om als regering een evenwichtige en rechtvaardige aanpak en beleid voor zowel ambtenaren als particulieren uit te voeren dat van cruciaal belang is om ervoor te zorgen, dat alle betrokken sectoren die gezamenlijk helpen aan de groei en ontwikkeling van het land, ook mee te nemen bij onderhandelingsbesluiten en geen eensporig beleid uit te voeren. Het is uiteindelijk één en dezelfde regering die aan set is.

JM

error: Kopiëren mag niet!