Van Samson pleit voor definitieve benoeming PG

Het Assembleelid Cedric van Samson (VHP) roept de regering op om spoedig over te gaan tot de definitieve benoeming van de procureur-generaal (pg). Hij doet zijn oproep in het kader van de versterking van het Openbaar Ministerie (OM), naar aanleiding van de gewelddadige ongeregeldheden vorige week te Pikin Saron. 

De hoogste functie bij het OM wordt sinds april 2021 waargenomen door mr. Garcia Paragsingh. Deze situatie van niet permanente benoeming in de functie van procureur-generaal zorgt naar het oordeel van de parlementariër voor een vacuüm, dat leidt tot bandeloosheid waarbij aan have en goed van burgers en ondernemers ernstige schade wordt toegebracht.  

Van Samson sprake vorige week donderdag tijdens de openbare vergadering van het parlement. Naar aanleiding van het gebeurde in en nabij het inheems dorp Pikin Saron riep hij de regering op om de rust en veiligheid in het gebied spoedig terug te brengen en die blijvend te garanderen. Dit is belangrijk voor de economische activiteiten in het gebied. Die zijn door de gewelddadige gebeurtenissen vorige week tot een laag pitje teruggebracht. Werkgelegenheid, die door lokale arbeiders van het gebied wordt ingevuld, is hierdoor ook onder druk komen te staan.

Bij economische activiteiten in het gebied, zoals bij de hout- en goudwinning, is het belangrijk dat lokale bewoners mee worden genomen in die ontwikkeling. Economische activiteiten kunnen echter alleen plaatsvinden in een situatie van rust en veiligheid, aldus Van Samson. 

SS

error: Kopiëren mag niet!