ROS-Minister Emanuël: “Nergens in brief OW sprake van ontruiming Vreedzaam Markt”

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft naar aanleiding van berichten in lokale media gesteld, dat nergens in een brief van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken  (OW) aan stakeholders, sprake is van sluiting en of ontruiming van de Vreedzaam Markt. 

De openbare markt staat naast de Centrale Markt van Paramaribo (CMP) en staat ook bekend als Brunsi Woyo. Minister Nurmohamed heeft eerder zelf tegenover de pers aangeven, dat de geruchten over de markt ongegrond zijn. Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf ook over deze kwestie te kennen, dat er geen sprake zou zijn van verkoop. Hij stelde erop te staan dat de marktventers daar gestationeerd blijven. 

Geruchten

‘De minister van ROS heeft kennisgenomen van mediaberichten en geruchten dat de Vreedzaam Markt verkocht zou zijn aan een hotelketen voor andere doeleinden en dat marktventers zullen worden ontruimd.’ ROS-minister Emanuël geeft aan, dat deze informatie niet klopt. “Alle openbare markten vallen onder het beheer van ROS. Als dat het geval was dan zou het ministerie hiervan op de hoogte zijn” stelt het ministerie in een verklaring. 

De bewindsvrouwe vraagt aan de marktventers om in de rust te blijven. “Als er sprake was van iets dergelijks, dan was ik zelf naar u toe gestapt om te onderhandelen.” 

Volgens minister Emanuël gaat het om een brief afkomstig van OW aan de stakeholders van bedrijven tussen de Waag, de Vreedzaam Markt en N.V Scheepvaart Maatschappij Suriname over het project stadsvernieuwing Waterkant. In het schrijven wordt aangegeven, dat de stakeholders later deze maand zullen worden geïnformeerd over de nieuwe aanpak. Er is nergens aangeven dat zaken zijn verkocht of zullen worden ontruimd. Het gaat in hoofdlijnen om een stukje verfraaiing en modernisering, met recreatie, alsook stadsvernieuwing en met venster op de rivier”, aldus het ministerie van ROS.

error: Kopiëren mag niet!