Meredith Hoogdorp: “De leerlingen hebben al lang een achterstand”

Meredith Hoogdorp, trekker van de actiegroep ‘Wi Sa Stre’, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij tot dusver tevreden is met de gevoerde acties. Echter merkt zij op, dat er kleine foutjes zijn geweest. Hoogdorp heeft waarschuwingen van de politie gehad, dat zij bijvoorbeeld niet op schoolterreinen mogen. “We mogen de orde niet verstoren binnen de scholen”, zegt zij.

President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag 4 mei aangekondigd. dat ambtenaren voor de komende 6 maanden SRD 2.500 zullen ontvangen. Aan de trekker van de groep werd gevraagd of de leerkrachten tevreden zijn met dit bedrag. Hierop geeft zij aan, dat zij niet tevreden zijn. “Het is een druppel op een hete plaat”, zegt Hoogdorp. Op de vraag wat er na de 6 maanden zal moeten gebeuren, geeft zij aan, dat deze vraag het best aan de regering gesteld kan worden.

Aan Hoogdorp werd ook de vraag gesteld hoe de achterstand van de leerlingen ingelopen zal worden. “De leerlingen hebben al lang een achterstand. En niet een normale achterstand. Met het heel gedoe van doorstromen is het een zootje geworden. Het is bekend dat zelfs kinderen van de vijfde klas niet in staat zijn een normaal leeslesje te doen. De leerlingen hebben zoveel achterstanden en ik denk niet dat dit de schuld zal zijn van de acties. We gaan dus gewoon door waar we waren gestopt”, aldus Hoogdorp.

Tot slot geeft zij aan, dat de actiegroep zich heeft aangesloten bij een bestaande bond. Dat is het Syndicaat van Leerkrachten die onder de ABO valt. (Algemene Bond Overheidspersoneel). Hoogdorp wacht op nadere berichten die zullen bepalen of de acties voortgezet zullen worden.

Momenteel is de overheid nog bezig na te gaan welke maatregelen ze gaat treffen tegen de leerkrachten die de afgelopen dagen acties hebben gevoerd. Dit heeft de minister van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin, vrijdag tijdens een persconferentie meegedeeld. Hij gaf aan, dat de lesgevende leerkrachten geterroriseerd zouden zijn door de actiegroep die donderdag naar verschillende scholen is geweest om meer leerkrachten achter zich te krijgen. 

Aan Hoogdorp is gevraagd of zij de collega’s daadwerkelijk hebben geterroriseerd en wat zij ervan vindt dat de overheid maatregelen zal treffen tegen de actievoerende leerkrachten. Hoogdorp is vooralsnog niet op deze vragen ingegaan. 

SK

error: Kopiëren mag niet!