Haar- en gezichtsproducten nauwelijks nog te betalen – ‘Wij vrouwen gaan elkaar niet meer herkennen”

“Het uiterlijk is nog van belang. maar hoe behoud je dat?”, vraagt een moeder zich af die inkopen aan het doen is in een goed gesorteerde supermarkt in de stad, Paramaribo. 

“Zolang je over straat gaat en of thuis bent wil je er goed uitzien. Maar, door de huidige situatie denken velen niet eraan,maar even een vix wordt wel gedaan. Mijn kinderen en ik hebben dik haar en om dat te verzorgen moet ik wel veel neertellen. Zo laten kan ik het niet en producten gebruiken die bijvoorbeeld goedkoop zijn gaan ook niet werken. Een haarproduct is nu al SRD 300, een gezichtsproduct is al gauw SRD 1.000 en dan heb je nig make-up en andere dingen. Mijn kinderen en ik zijn wel gestopt met enkele dingen te gebruiken, maar kijken nog uit waar wij de goedkoopste producten in het land kunnen vinden. De mensen overdrijven echt met de prijzen in het land”, zegt de moeder. 

Een andere vrouw geeft aan, dat zij haar haarproducten wel normaal koopt, duur of niet. “Ik moet er goed uit zien voor mijzelf en spaar er ook voor. Zodra ik wat centjes heb, koop ik mijn voorraad  Experimenteren doe ik niet, dus ik gebruik producten waarvan ik vind dat die goed voor mij zijn. Ik begrijp andere mensen wel, na een tijd haarproducten te gebruiken kom je weer problemen tegen en dan ga je weer moeten experimenteren en dat vind ik heel jammer”, zegt de vrouw.

“Maar ja, anders kan ik niet, naast basisvoeding is alles duur. Ik dacht dat er een verandering zou komen, maar het wordt steeds erger. Aan het eind gaan wij vrouwen elkaar niet meer herkennen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!