Groen Expo Torarica voor vergroten bewustzijn

De Torarica Groep heeft afgelopen weekend de Green Awareness Expo gehouden om meer bewustzijn te creëren wat betreft groen, milieu en recycling. Bij de opening waren aanwezig de nieuwe minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu Marciano Dasai en de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola. 

Deze tweedaagse beurs had een educatief karakter. De focus lag ook op de groene initiatieven van de Torarica Groep en haar lokale partners. Bezoekers werden geïnformeerd over hoe lokale bedrijven samenwerken en bijdragen aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Ook kon men informatie inwinnen over duurzame praktijken en innovatieve oplossingen voor een groenere toekomst. Lokale producten werden tevens te koop aangeboden. 

Na de recente zware regenbuien met als gevolg veel wateroverlast  lijkt er steeds meer aandacht te zijn voor het recyclen en het scheiden van afval. Vooral woonbuurten hebben enorm last van de regenval ondervonden.

Diverse projecten zijn inmiddels opgestart waaronder het project ‘Koni Doti, Afvalscheiding in Groot Paramaribo’ en het plaatsen van afvalbakken in het centrum van Paramaribo door lokale ondernemers. Deze afvalbakken zijn geschikt voor het recyclen van afval, namelijk plastic en aluminium afval, helder en gekleurd glasafval, allen met een aparte bak, ook voor algemeen afval. 

error: Kopiëren mag niet!