Dc van Saramacca, staf en buurtmanager brengen huis-aan-huis bezoek te Maho

De districtscommissaris (dc) van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, heeft maandagochtend met met haar staf en de buurtmanager van Groningen en omgeving, brigadier van politie, de heer N. Chitan, een huis-aan-huis bezoek gebracht in het landbouwgebied Maho, zo meldt het commissariaat.

Onderhoud kanaal

Doel van dit bezoek was om met de bewoners en landbouwers te overleggen over een gezamenlijke aanpak voor het schoonhouden van het afvoerkanaal langs beide kanten van de weg.

Beide kanalen zijn vorige week door het commissariaat met een graafmachine opgehaald. met medewerking van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Met de bewoners werd overeengekomen, dat voortaan het commissariaat handmatig het kanaal onderhoudt vanuit de weg tot 1,5 meter in breedte en de bewoners het resterende deel langs hun perceel. Dit model wordt nu al met succes toegepast in het ressort Jarikaba in de landbouwgebieden om goed te kunnen inspelen op de gevolgen van klimaatverandering.

Verder levert deze werkwijze een enorme besparing op aan huur van een graafmachine, waarbij de besparingen in overleg met de ministeries van Landbouw, Visserij en Veeteelt en Openbare Werken anders aangewend zullen worden in het district.

De districtscommissaris heeft de volle medewerking toegezegd gekregen van de landbouwers en waren zeer verheugd met de komst van haar.

De dc heeft zich ook persoonlijk georiënteerd aan de Kampong Baroeweg waar verschuivingen van duikers onder de weg hebben plaatsgevonden. Hier heeft de dc de bouwploeg van het commissariaat terstond opdracht gegeven om het aan te pakken.

error: Kopiëren mag niet!